Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κουκουνάρια!

Με κουκουνάρια πεύκων μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες κατασκευές. Είναι ένα από τα πιο εύκολα στη χρήση υλικά για διακόσμηση και διαρκούν πάρα πολύ καιρό. Μη λυπηθείτε να τα μαζέψετε από τα δέντρα, καλό κάνετε, κακό δε κάνετε. Τα κουκουνάρια άλλωστε βοηθούν στην επέκταση της φωτιάς τα καλοκαίρια. Αν δεν έχετε χρόνο ή τρόπο να συλλέξετε κουκουνάρια δοκιμάστε να αγοράσετε από καταστήματα με αποξηραμένα λουλούδια.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όπως είναι ή να τους δώσετε πιο χριστουγεννιάτικη διάθεση βάζοντας τους χρυσόσκονη με την βοήθεια ενός πινέλου και μιας κόλλας. Τυλίξτε τα κουκουνάρια με σύρμα. Περάστε ένα κομμάτι σύρμα ανθοδετικής ανάμεσα από τα λέπια του κουκουναριού όσο το δυνατό πιο κοντά στη βάση του.

Τυλίξτε το σύρμα σφιχτά  γύρω από το κουκουνάρι. Προσέξτε όμως, ώστε οι δύο άκρες του σύρματος να έχουν αρκετό μήκος ώστε να τις στρίψετε μεταξύ τους για να εφαρμόσει καλά στο κουκουνάρι. Στο τέλος του σύρματος δώστε του διχαλωτό σχήμα. Λυγίστε το διχαλωτό τελείωμα του σύρματος πίσω από τη βάση του κουκουναριού προς όποια κατεύθυνση θέλετε για να μπορεί να στερεωθεί σε σφουγγάρι ανθοδετικής, σε χριστουγεννιάτικο δέντρο ή οπουδήποτε αλλού θελήσετε.

Μπορείτε να κρεμάσετε κουκουνάρια απλά δένοντας τα με κορδέλες (ότι χρώμα σας αρέει).