Οι κοριοί έντομα είναι παρασιτικά, αιμομυζητικά και άπτερα.  Συναντώνται σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο κοριός είναι έντομο μεγέθους 4-7 mm. Στους κοριούς περιλαμβάνονται πολλά είδη, δύο όμως μόνο έχουν ιατρικό ενδιαφέρον, καθόσον παρασιτούν τον άνθρωπο, το είδος Cimex lectularius (κοινός κοριός ή κοριός του κρεβατιού) και το είδος Cimex hemipterus (κοριός των τροπικών περιοχών). Το δεύτερο είναι ο κοριός των τροπικών περιοχών & προέρχεται από την Ασία,  την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Για να καταπολεμηθούν οι κοριοί αποτελεσματικά είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί επιθεώρηση του χώρου με μεγάλη επιμέλεια προκειμένου να εντοπιστούν οι κοριοί: στο στρώμα, το πλαίσιο και το κεφάλι του κρεβατιού (απαιτείται λύσιμο), στις σανίδες στήριξης  του στρώματος, σε κομοδίνα και ξύλινα έπιπλα, σε κουρτίνες και κουρτινόξυλα, σε ταπετσαρίες, στο πάτωμα (ξύλινο και σοβατεπί), σε κάδρα, κορνίζες, γυψοσανίδες και κρυφούς φωτισμούς.

Ακόμη είναι απαραίτητο να επιθεωρηθούν βιβλία, παιχνίδια, σακούλες, βαλίτσες, πρίζες, ράφια, ντουλάπες, συρτάρια, χαλιά και μοκέτες. Ακολούθως πρέπει τα σημεία που αναφέρθηκαν να καθαρισθούν σχολαστικά με χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Στη συνέχεια είναι απαραίτητο να πλυθούν στους 60 °C ρούχα, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες, καλύμματα κλπ. Έπειτα πρέπει να περιοριστούν πιθανά καταφύγια κοριών όπως σχισμές ή ρωγμές στο χώρο. Είναι πολύ σημαντικό να μην μετακινούνται αντικείμενα του προσβεβλημένου δωματίου σε άλλο χώρο.

Μπορείτε να ψεκάσετε στη συνέχεια με ένα εκ των Bombex 25 CS, Fendona 6 SC. Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι ο κοριός μεταφέρεται από κάποιον που έχει ταξιδέψει και κρύβεται σε στρώματα, ξύλινες επιφάνειες, ντουλάπες, κουρτινόξυλα και κομοδίνα. Είναι ένα ημιμετάβολο έντομο, δηλαδή ο βιολογικός του κύκλος δεν περιλαμβάνει το στάδιο της προνύμφης.
Μπορεί να μην φάει από 12 έως και 18 μήνες, επομένως μπορεί να τσιμπήσει μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικότερα όσο νωρίτερα αντιληφθούμε την παρουσία κοριών θα μας βοηθήσει προκειμένου να έχουμε το μικρότερο τραύμα από αυτούς.

Οι κοριοί μπορούν να συρθούν σε επιφάνειες από ξύλο, πλαστικό, γυαλί ή χαρτί καθώς έχουν αναπτύξει τα πόδια τους και τρέφονται από το αίμα των θηλαστικών που τσιμπούν. Τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να διαρκέσουν έως και 10 λεπτά και οι κοριοί μπορούν να καταναλώσουν έως και έξι φορές το βάρος τους σε αίμα.

Ο βιολογικός κύκλος του κοριού είναι ατελής (αυγό, νύμφη, ακμαίο) και έχει διάρκεια από 5 έως 10 εβδομάδες. Οι κοριοί είναι απαραίτητο να τραφούν με αίμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκδυση στα 5 νυμφικά στάδια.

Ο θηλυκός κοριός αφού γονιμοποιηθεί γεννάει αυγά (περίπου 6 με 10 την εβδομάδα). Από τα αυγά μετά από μία έως τρεις εβδομάδες περίπου, ελευθερώνεται η προνύμφη, η οποία μέσα σε 5 έως 8 εβδομάδες εξελίσσεται σε τέλειο έντομο. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την εκκόλαψη των αυγών και την εξέλιξη σε τέλειο έντομο των προνυμφών.