Οι απαιτήσεις για την καλλιέργεια της μέντας δεν είναι ιδιαίτερες καθώς μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους τύπους εδαφών. Χρειάζεται ιδανικά χώμα πλούσιο σε οργανική ουσία και γόνιμο. Το πότισμα της πρέπει να είναι τακτικό περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα αλλά δεν πρέπει να λασπώνει το χώμα και να κρατούνται νερά. Αν και δεν χρειάζεται λίπανση, αν της προσθέσουμε λίπασμα την άνοιξη θα τη βοηθήσουμε να αναπτυχθεί.



Το κλάδεμα της πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά προκειμένου να διατηρεί το σχήμα της αλλά και να αναπτύσσονται οι πλευρικοί βλαστοί. Καλό είναι να καλλιεργείται σε μέρη με ηλιοφάνεια (να αποφεύγεται όμως αν είναι δυνατόν ο μεσημεριανός ήλιος). Είναι απαραίτητο να σκαλίζουμε τακτικά το χώμα γύρω από το φυτό για να αφαιρεθούν τα ζιζάνια και να πραγματοποιούμε εδαφοκάλυψη την άνοιξη και το καλοκαίρι προκειμένου να διατηρείται υγρασία στη ρίζα.

Ο πολλαπλασιαμός της μέντας μπορεί να γίνει με μοσχεύματα, με διαίρεση του μητρικού φυτού την άνοιξη και το καλοκαίρι και με σπόρο. Μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα αλλά δεν πρέπει να τοποθετηθεί άλλο φυτό στην ίδια γλάστρα καθώς έχει επιβλητικό ριζικό σύστημα. Δεν αρρωσταίνει εύκολα.



Οι ευεργετικές ιδιότητες της μέντας είναι πολλές καθώς σε ρόφημα μπορεί να βοηθήσει κατά του κρυολογήματος, της δυσπεψίας και των πονοκεφάλων. Ακόμη είναι γνωστή για την εντομοαπωθητική της δράση.