Το φυσικό περιβάλλον και η καθαρή ατμόσφαιρα είναι κάτι που επιδιώκουμε όλοι μας, είτε βρισκόμαστε στην εργασία μας είτε στο σπίτι μας. 

Η βλάστηση συμβάλλει θετικά τόσο στην ψυχολογία όσο και στη φυσιολογική μας κατάσταση. Η θέαση του πρασίνου μειώνει την ένταση και το άγχος και λειτουργεί υποστηρικτικά απέναντι στην πνευματική κόπωση.

 

 

 

Η μεταφορά των φυτών στο εσωτερικό του σπιτιού μας ή στο γραφείο στη δουλειά μας δημιουργεί μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, αλλά ταυτόχρονα τα φυτά απορροφούν με το φύλλωμα τους θορύβους, ρυθμίζουν την υγρασία στο χώρο, μειώνουν την επίδραση των ηλεκτρονικών συσκευών, ανανεώνουν τον αέρα και απομακρύνουν χημικές τοξίνες.

 

 

 

 


Ειδικά για γραφεία που δεν αερίζονται όσο θα έπρεπε ή και καθόλου με φυσικό τρόπο τα φυτά είναι απολύτως απαραίτητα.

 

Τα φυτά που έχουν την ικανότητα να απορροφούν τις περισσότερες βλαβερές ουσίες είναι η σανσιβέρια, ο φίκος (υπάρχουν πολλές ποικιλίες όπως ο Benjamin, ο ροδίτικος και ο amstel), το σπαθίφυλλο, ο κισσός, η δράκαινα, η κέντια, η μονστέρα και το πανέμορφο ανθούριο με το ζωηρό κόκκινο χρώμα του.

Τα συγκεκριμένα φυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας εσωτερικών χώρων καθώς απορροφούν ουσίες από τους πόρους που διαθέτουν στα φύλλα τους. 



Ακόμη το χώμα του φυτού, οι ρίζες και τα βακτήρια του εδάφους είναι σημαντικά για την απομάκρυνση των επιβλαβών αερίων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα φυτά απορροφούν τα επιβλαβή αέρια και τα μετατρέπουν σε οξυγόνο χωρίς να καταστρέφονται. Η αναλογία των φυτών σε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να είναι περίπου ένα φυτό ανά 9 τ.μ.

Όλα πάντως τα φυτά έχουν την ικανότητα να απορροφούν βλαβερά αέρια γι΄ αυτό μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις μοναδικές ικανότητες τους βελτιώνοντας την ποιότητα του περιβάλλοντος και της ζωής μας, τοποθετώντας τα απλά στους εσωτερικούς μας χώρους.